1378935_10152349676689012_732599014_n

Manfreds & Vin

90-100 % Økologi, spændende 7 retter og naturvin. Whats not to like.

 

Beliggenhed.

- På NØrrebro og ikke umiddelbart et sted jeg lige kommer forbi, medmindre jeg har et ærinde, men sådan behØver det ikke være. Her er en anden stemning end det polerede Østerbro eller hipster Vesterbro. Her er mere råt, rustikt og der er stØrre forskellighed.

 

Manfreds & Vin ligger på Jægersborggade 40 på NØrrebro, side om side med andre klasse steder som fx storebror Relæ (Michelin-stjerne indehaver), GRØD, Meyers Bageri, The Coffee Collective og lige rundt om hjØrnet Mikkeller, hvis du får lyst til en spændende Ølbajer.

 

Gaden er brostensbelagt og de forretningsdrivende har til huse i, hvad der tidligere var pulterkældre og sandsynligvis gadens hashhandel.

 

For enden af gaden ligger NØrrebroparken med grØnne områder og legepladser.

 

Det er imponerende, hvor meget de forretningsdrivende har gjort for gaden, og hvor hurtigt udviklingen, miljØet og stemningen kan forandres, når de rigtige kræfter sætter ind.

 

Stedet.

- Jeg besØgte stedet en sommerdag, hvor humØret var hØjt og restauranten var fuld. Man sidder tæt i restauranten, men her gØr det ikke spor. Stemningen er afslappet og uhØjtidelig.

 

Det åbne kØkken ligger ved indgangen og der var gang i gryderne. Jeg bliver altid imponeret over at så få kokke kan præsterer så meget og så godt. Mon ikke de af og til arbejder på Relæ også!

1380999_10152349680494012_1557243271_n

Vi fik plads udendØrs ved bænke hvilket spillede max vejret taget i betragtning.

1376183_10152349673219012_785030586_n

 

Mad & vin.

- Det Økologiske guldmærke er grunden til at samtlige Ø er med stort i dette indlæg og jeg synes det er flot og misundelsesværdigt, at restauranten kan og vil prioritere Økologi. Flere af den slags Ønskes.

 

Vi rØg på menuen kaldet, Sjæfen bestemmer, som bestod af 7 retter til deling til 250kr pr. person og en flaske hvid naturvin til 375kr. Vinen havde lidt bobler a la Cider og vi syntes den smagte forrygende.

Det fØrste der kom på bordet var brØdet og det havde jeg faktisk set frem til, fordi jeg havde læst dette: Vi nørdede videre med brødet i Manfreds regi.

Da køkkenet på Relæ blev færdiggjort blev den sidste del af puslespillet samlet for at bage det brød jeg altid har villet. Vores dyrebareste eje, Manz bageovnen fra Tyskland blev kørt i stilling.

Efter snart halvanden års historie er vi nået frem til et brød lavet på Ølandshvede, Durum og Tipo “00″ baseret på den famøse surdej og tilsat en lille smule gær. Vi laver brødet over 3 dage hvor vi bager på tredjedagen ved 270 grader i bunden og 240 i toppen. En anden stor, stor del af brødets kvalitet skal findes i kvaliteten af vandet. Vi har installeret diverse filtre til rensing af vandet på alt hvad vi laver.

BrØdet var lækkert og med dejlig skorpe. Men vi savnede smØr!

Kort efter kom fØrste ret bestående af gulerØdder, karse og fåremælks ostecreme(som jeg husker det!). Enkelt og enormt velsmagende.

Dernæst i en lind strØm kål, makrel med grØnne jordbær, porcheret æg, fennikel, gris & brændte porer.

 

En anderledes menu og kun en af syv retter bestod af kØd!!!

Maden smagte hamrende godt og jeg skal helt sikkert besØge Manfreds & Vin igen.

 

Hvorfor.

- Fordi Manfreds & Vin er Relæ’s lillebror, serverer fabelagtig Økologisk mad, naturvin og muligvis ligger på KØbenhavns pt. bedste gade.

 

Adresse.

- Jægersborggade 40, 2200 Kbh N.

ÅBNINGSTIDER

TIRSDAG – FREDAG
FROKOST KL. 12.00 – 15.30
AFTEN KL. 17.30 – 22.00
LØRDAG – SØNDAG
FROKOST KL. 12.00 – 15.30
AFTEN KL. 17.30 – 22.00
+ 45 3696 6593

 

Hjemmesiden kan du se her.

2 Responses to “Manfreds & Vin”

 1. Annemette

  Tøger og jeg har også spist på Manfreds tilbage i sommeren, hvor vi fik nogenlunde samme menu.
  Vi havde dog en helt anden oplevelse; Noget at maden (porcheret æg og grisen) var virkelig velsmagende, men resten syntes vi var mere specielt, end det måske var velsmagende.

  Det værste var dog, at vi rent faktisk stadig var sultne, da vi gik derfra, og Tøger måtte da også lige have en durum senere på aftenen. Jo jo vi har begge en god appetiti, men til 250 kr. vil vi gerne gå mætte derfra. Så vi skal bestemt IKKE besøge Manfreds igen :)

  Svar
  • fynskkbh

   Modtaget AM.

   Det er anderledes mad end sædvanligt. Vi fik også brØd og vin til maden og syntes det passede fint. Tror ikke vi ville blive tynde hvis vi spiste & drak på Manfreds hver dag :) .

   Tak for svaret og skriv endelig igen :)

   Svar

Leave a Reply